19 Disember 2009

Happy Birthday My Little Princes

HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO IRDINA
HAPPY BIRTHDAY TO YOU



ari ni bday Niena.....19.12.2009
yg ke 6
kejap jer anak mama ni dah besar
th dpn...dah darjah satu.....
semoga Niena menjadi anak yang solehah
berjaya dlm pelajaran
berjaya dlm kehidupan
di dunia & di akhirat.....


18 Disember 2009

Salam Maal Hijrah 1431




Lirik Nasyid Maal Hijrah

Satu Muharram detik permulaan
perkiraan tahun islam hijrah
perpindahan nabi dan umat islam
dari kota mekah ke kota madinah

atas keyakinan dan iman yang teguh
kaum muhajirin dan ansar bersatu
rela berkorban
harta dan nyawa
demi menegakkan islam tercinta

hijrah itu pengorbanan
hijrah itu perjuangan
hijrah itu persaudaraan
hijrah membentuk perpaduan

oleh itu
mari semua kita sambut ma'al hijrah
tingkatkan semangat
tegakkan syiar islam
untuk sepanjang zaman


.........................................

teringat zaman sek dulu.....mase time Majlis Sambutan Maal Hijrah.....lagu ni la yg kite org
kena nyanyi.....tp sayang.....tak de pic kenangan.....cepat nyer masa berlalu......
Selamat Menyambut Tahun Baru 1431 kpd semua kwn2 yang sudi singgah ke teratak Ninie...
semoga segala impian kite...akan menjadi kenyataan yg menggembirakan.....................
juga.....semoga dgn bermula nyer tahun baru ni.....bermula la lembaran baru dalam hidup
ku ini.....kalau boleh Ninie nak lupakan ape2 jer yg berlaku semlm...kelmarin...& dulu2....
Ninie nak mulakan langkah baru...hidup baru...perjuangan baru...kekuatan baru.............
dan segala nyer baru.............(emosi diri yg turun naik...semenjak2 ni...tah pe2 tah......
terlalu sensitive dgn diri sendiri......................ape ni........???????????????????????.........)

17 Disember 2009

Masih di KL

KLCC


KLCC lagi..........

JJ Setia Wangsa

smlm dah abiss course.....
tp masih stay kat KL lagi.....saja je.....
nak merehatkan fikiran.....
sambil shopping2 (mcm byk duit jer.....)
InsyAllah...esok baru kami balik JB
rindu plk kat papa.........
Niena masih tak puas naik LRT
lepas ni kami nak gi jln2 lagi.....
ronda2 di kota.....





16 Disember 2009

Dinner

mula2 kena letak pic tuan rmh dulu.....

gambar sekadar hiasan

tadi gi dinner kat kedai Amy Search
Cheng Ho Islamic Seafood Restaurants
Wangsa Maju
tomyam nyer mmg best sgt.....
masakan yg lain pun sedap.....
tak rugi la mkn kat situ.....
mmg puas ati.....
suasana nyer pun selesa.....
walaupun herga nyer.....boleh tahan la mahal.....
tak caya.....??? tgk kat bwh ni

ni utk 2 org mkn jer..........
kpd kengkwn yg nak merasa.....
tak salah gi sekali sekala.......
tp kpd yg terlebih duit tu.....
..........boleh la gi selalu..........




14 Disember 2009

Cut-cut..........

cut-cut.....ape tu..........
sbnr nyer.....nak tunjukan wajah baru kami.....
setelah di cut-cut...rambut nyer......
actly.....kami cut rambut ni sblm gi KL.....
sbb utama Ninie potong rambut ni.....
rambut Ninie rosak teruk setelah di curl2 kan.....
Niena plk.....sbb ikut mama dia cut2......

bersama anak bongsu Ninie..........(ha...ha...ha...)
Niena suke ddk kat KL...(rmh Acik Anie)
sbb ari2 boleh gi swimming.....
cuma Acik Dian jer yg boring.....
sbb setiap ari kena teman Niena gi swimming.....
..........ape cite papa kat rmh..........

10 Disember 2009

KL.....CC.....

ari selasa lepas abis kelas
gi la merayap2 kat KL
plan nyer nak gi Sogo.....
tp ari tu Sogo tutup awal sbb ade annual dinner
so, kite org gi la ke KLCC.....
tp.....ngapa pica2 ni semua kecik jer.....
me & ann

merpati 2 sejoli ke.....?????

with friends.....
lepas mkn2 & kekenyangan.....




08 Disember 2009

Aidiladha

raya aidiladha ari tu turn balik kg hb
kite org balik pun pagi raya tu
sbb ari khamis abg keje
perjalanan ambil mase lebih kurang 1 jam jer.....
Niena suke sbb sepupu2 nyer ramai.....
lebih kurang sebaya...so ramai la kwn.....
main bunga api di mlm ari
seronok bebudak ni semua
sesekali berkumpul ramai2
tgk la tu.....mcm2 aksi..........


Yes.....yes..........

setelah 3 ari berada di KL
& setelah berkursus selama 2 ari
akhir nyer berjaya jg utk berblogging.....
tak sia2 la bawa laptop yg berat ni
turun naik bas utk sampai ke TTC ni.....
jg setelah bertungkus lumus dgn berbagai cara
utk active kan laptop ni supaya dpt serve tenet.....
tq kpd kwn2 yg membantu
fai & ann.....tq jg kpd boss (nazri)
sbb approve kan permintaan saya.......
utk pengetahuan kwn2 semua
kat sini...walaupun ade wifi.....
tak semesti nyer kite yg ade laptop boleh serve tenet
sesuke ati.....utk mdpt kan line tenet tu......
kite kena daftar dulu...boss mesti approve...
mcm2 yg diminta.....utk pengawalan shj........
kire ok la & berbaloi2..........
tak la boring nak abis kan mase 2 week ni.....
dlm pd happy.....tiba2 terbit rase sedey pula.....
entahlah.....ngapa sejak2 akhir ni byk betol perkara yg
menyakitkan ati yg buat ati ni sedey..........
sedey yg teramat sangatttttttt..........
kat sini tak leh nak luahkan pd sapa
klu kat rmh ade abg.....boleh la nangis2..........
nnti abg pujuk2.....belai2......
kat sini tak boley......!!!!!!!!!!!
- simpan dlm ati -

04 Disember 2009

Kursus.....

ari ni last Ninie keje........
bukan sbb nak berenti keje.....
atau diberentikan keje.....
tp sbb nak gi kursus selama 2 minggu.....
ye...ye...seronok nyer......
Ninie akan berkursus selama 2 minggu
di TTC KL
pastu sambung cuti tahun sampai
ujung tahun...seronok nyer............
ari ahad Ninie akan ke KL bersama Niena...
naik bas jer.....papa tinggal......
jaga rumah tau.....
jgn notti2.....
selama Ninie berkursus...mungkin tak dpt la nak
berblogging lagi...segala xtvt kena stop.........
tu hanya la kemungkinan jer............
yg penting bile dah sampai KL.....
ttu la nak gi shopping2......
wah...tgh mega sale ni..........
abissss la duit...........
tp tak per...yg penting happyyyyyy...........
Niena pun dah excited nak gi KL ni.....
tak sabo2...ari2 tya bile nak gi KL......
nak jumpa Iskandar........
papa.........????????
sesekali berjauhan mcm ni.....kan bagusssss
baru ade terbit rase rindu........
baru la jd mcm time bercinta dulu........
kejap2 call.....rindu la.........
bile nak balik......lame nyer..........
kerja.........
lapang sikit kepala ni............
dpt la rest cikit.....
keje lebih2 pun...org tak pandang........
tp...buat keje biar ikhlassssss.........
tak per la...........
moga2 lepas abisss kursus nanti......
dpt la mempertingkatkan lagi mutu kerja......
Allah kan maha adil............
ok guy......
doakan moga2 tercapai segala2 nyer......
da........

Coloring Contest At Mc D

22 November 2009
Mc D Taman Pelangi Indah
bab color2 ni mmg minat Niena
pantang ade contest...mesti nak masuk...
tp...awal nyer mmg bersemangat waja...
then.....masuk jam kedua...mula la........
mcm2 alasan.....
mase ni Niena dgn papa jer yg gi.....
Ninie tak pegi sbb ade kelassssss masakkkkk
ha...ha...ha........
ini la gaya nyer klu tak pandai masakkkkk.....
hb antar gi kelassss...........
kelakar kan.........
sbnr nyer...Ninie mmg tak suke masak.........
ok...berbalik semula kat cite Niena.....
sbnrnye...Niena suke gi tmpt yg ramai kwn....
sbb tu dia nak masuk contest ni........
Niena kan tunggal (buat mase ni le....)
klu ddk rmh...ttu dia boring...sorang2.......
so...bile gi xtvt mcm ni ramai kwn......
dia suke la.......
tp...hasil nyer...........
tgk la pic bawah ni..
...
....
.....
....
...
..
.
.
.
.
.


mcm nak...tak nak jer mengala.......
tah pe2 la adik ni tau......
tp tak per la.....
janji Niena happy..........
sayyyyaannngggggggg anak mama.......
love u daddy....

03 Disember 2009

Delete All

Delete All.........???????
kisah ni berlaku mase hari graduation Niena
geram & marah nyer sampai ari ni
pun masih belum reda lagi
punye la excited masa ari tu.....
first time.....seronok la kan.......
camera bawa.....handycam pun bawa.....
walaupun dah ade perkhidamatan tu semua...
tinggal bayar jer.....dpt la cd & foto.....
ttp nak ambil pic & video sendiri.....
kat rmh lg dah bagi tugas
mama ambil video...papa ambil pic....ok...
sampai kat dewan...masing2 dgn tugas yg telah
dipersetujui...dan masih berjalan lancar.....
tiba time penyampaian sijil tu.....
jenuh la Ninie pegang handycam tu...
sbb tak de tripot...guna tangan jer la.....
nak tunggu sampai giliran Niena......
sampai lenguh2 tgn ni...gigil2 lagi.....
ia la...nak tunggu nama Niena kan huruf 'M'...
berapa ramai murid......
dah sampai giliran Niena tu ok la.......
tapi masih stady lg pegang handycam
sampai abiss murid Nuri Tmn Pelangi Indah
kira puas ati la.........
tp yg tak puas ati nyer.....
papa cuma ambil pic Niena masa ambil
sijil tu.....2 keping jer.........
tp tak per la.....video kan ade..........
ptg nyer pulak.....persembahan dr student.....ade 25 cawangan Nuri.....
so...ade 25 persembahan............
papa pulak yg pegang handycam.....
mama ambil pic.....
"Yang, dah penuh la...nanti tak dpt ambil video lagi...."
"Tak pe la...Abang delete la video main futsal tu, yang tu Ninie dah transfer...yang lain belum lagi....."
"Alamak........."
"Kenapa.....(sambil terpinga2)"
"Ter Delete All la........"
"Haaaaaa..........ngapa Abang ni...abisss.....video pagi tadi......?????"
"Dah abissssss.....semua dah terdelete........"
"Penat jer.....ala.....ape abang ni.....^%^$#@@)*+)"
bayangkan ape perasaan Ninie...................????????
geram...........dah tentu...sakit ati, sakit kepala, marah......
semua ade la....

24 November 2009

Hari-hari yang menyeksakan.....

salam semua.....
dah terlalu lama rase nyer tak update ape2
byk cite.....tapi..........
komputerrrrrrr off rosakkkkkk.......
hari2 yg berlalu ni teramat la menyeksakan
tgh byk idea...tp tak dpt nak dikongsi.....
perasaan sedey yg dah berminggu.....
masih ade saki baki nyer.......
ni skrg tgh dtg perasaan geram plk.........
kat rmh tak de tenet.....
nak bwa laptop gi rstrn yg ade wifi kang.....
tak pasal2 balik rmh ade yg masam muke plk......
nak pasang streamyx...awal2 lg dah kena warning
dgn hb......tak bolehhhh........
(klu ade tenet kat rmh...nti ayang tak wat keje lain...
24 jam dok dpn komputer jer.....tak payah la.....)
nak wat camner ni.......
ni pun guna komputer yg mcm siput.....
tp....okla dr tak de kan......
cuma tak leh masukkan pic........
nak bwa laptop kat off kang...kang...kang......
isk.....isk.....isk.............
rmh kwn2 pun jengah kejap2 jer.....
tak leh nak tinggalkan jejak......
sorry ye friendsssss.........
hidup ni perlu byk bersabar..........
sabar...sabar...sabar..........
sabar itukan separuh drpd iman...

20 November 2009

Sedey..........

ari ni last seisi persekolah utk th 2009
esok dah mula cuti penggal akhir th
tetiba Ninie pulak yg rase sedey..........
ptg smlm mase ambil Niena
Niena ckp dia sedey sbb lepas ni tak
dpt jumpa kwn2 lagi sbb esok last sek
nti Niena mesti rindu kat kwn2
teacher says next year all of u ni new skool
tomorrow is last day u all at Nuri
(dah mcm sebak plk.....t'ingat zmn sek dulu....)
pg tdi mase ambil report card Niena
ade sorg kwn Niena ckp
'ari ni last kite dtg sini...lepas ni kite tak
jumpa lagi.......'
klu bdk kecik mcm dia org boleh merasa sedey
ape lg kite ni.....itu la erti persahabatan....
walaupun baru setahun @ 2 th @ 3 th belajar
bersama2, main bersama2, mkn sama2
ttu la merasa akan kesedihan tu........

th dpn.....segala nyer akan baru.....

sekejap nyer masa berlalu

Ninie rasa mcm baru semlm antar Niena

ke tadika............ari pertama Niena ke tadika.....

esok2 dah antar Niena darjah 1 pula.....

tup tup dah abiss darjah 6.........

Ya Allah.....cepat nyer masa berlalu.........

dah besar dah anak mama ni.....

mcmane agak nyer kita akan hadapi masa hadapan.....

Ya Allah.....permudahkanlah perjalanan hidup kami.....

masa yang berlalu...jadikanlah kenangan terindah

masa yg mendatang...semoga kita tempuhi dengan penuh

ketabahan

13 November 2009

Tazkirah Jumaat

Untuk hari jumaat (penghulu segala hari) ......................................
marilah kita sama-sama berkongsi sedikit info untuk renungan
bersama (terutama untuk diri sendiri.........)
Info ni Ninie dapat daripada seorang kawan melalui e-mail.
Info ini memang bagus untuk kita amalkan dalam kehidupan
kita sehari-hari. Terima kasih kepada Kak Ana sebab suka
berkongsi info yang berguna............
Sama-samalah kita menghayatinya ye..................................
Di dalam Al-Quran, ada mengajar kita menjaga kesihatan seperti
membuat amalan :
1. Mandi awal pagi sebelum subuh atau sekurang-kurangnya
sejam sebelum matahari naik
- air sejuk yang meresap ke dalam badan boleh mengurangkan
lemak berkumpul. Kita bolah saksikan orang yang mengamalkan
mandi awal pagi kebanyakannya tidak gemuk. (bagus ni, macam
Ninie yang nak kurus ni.....tentu cepat slim.....ha..ha..ha..............)
2. Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk setiap pagi
- InsyAllah.....jauh dari penyakit (susah kena sakit)
3. Waktu solat subuh disunatkan kita bertafakur (sujud sekurang-
kurangnya seminit selepas membaca doa
- Ia boleh mengelak dari pening kepala atau migrin. Ini terbukti
oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari kita
perlu sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter
ruang udara dalam saluran darah di kepala yang tidak dipenuhi
darah. Dengan bersujud, maka darah akan mengalir ke ruang
berkenaan. (ini pun Ninie perlu amalkan sebab selalu sangat
sakit kepala...........................)
4. Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat
bercampur dengan makanan laut
- Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu,
dikhuatiri akan cepat mendapat panyakit. Ini terbukti oleh
saintis yang menjumpai di mana dalam badan ayam ada
mengandungi ion (+) manakala dalam ikan mengandungi
ion (-). Jika dalam suapan kita, ayam bercampur dengan ikan
tindakbalas biokimia yang terhasil boleh merosakkan usus kita.
5. Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis
hendaklah menjilat jari
- Begitu juga ahli saintis telah menjumpai, bahawa enzime banyak
terkandung di celah jari-jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam
air (enzime sejenis bahan pencerna makanan, tanpanya makanan
tidak hadam)
Sabda Nabi, ilmu itu milik Allah.....barang siapa menyebarkan ilmu
demi kebaikan.....InsyAllah.....Allah akan menggandakan 10 kali
daripada apa yang dilakukannya......................InsyAllah....................

10 November 2009

Demi Kasih Sayang

Lupakan aku saja
dari kaca fikiran
andainya bersamaku
engkau tidak bahagia


Aku bukannya insan
ingin cinta percuma
sehingga aku sanggup menantimu
walau berabad lama


Cintaku bukan kerana harta
cintaku tidak kerana paras rupa
sedarilah kasih...
Cintaku harap hingga ke syurga
bersama-samamu


Demi kasih sayang
yang aku pertahankan
sanggupku meniti
malam tanpa mimpi
aku berdoa kita dapat berdua
hingga ke akhir hayat
untuk selama-lamanya


Aku bukannya insan
ingin cinta percuma
tetapi aku sanggup menantimu
walau berabad lama

p/s : sedey nyer bile menghayati lirik lagu ni............

09 November 2009

Sad.....

today i'm very sad......
hati ini tetiba tersentuh
pd sesuatu yg belum pasti.......

06 November 2009

cake, cupcake, muffin

kek karot...... kek pisang..... kek coklat


pelbagai cupcake

muffin vanilla...muffin coklat...muffin oreo...muffin pisang
nyum...nyum...sedap nyer.....

tghari mcm gini.....tgh lapo.....
tgk ape pun sodap.....
last week...Ninie gi kelas buat kek...
itu la semua hasil nyer.....
suke masuk kelas mcm2.....
tp wat nyer tak jg.......




04 November 2009

tak sihat ker......

sekadar hiasan
letih nyer...mcm tak sedap badan.....
pagi tadi masa bangun tido...
sakit nyer kepala.....berat jer.....
mcm malas jer nak gi keje
lepas beberapa minit...ok plk.....
gi le keje......
mase sampai kat off pun masih ok
tp skrg mcm tak ok plk...
badan rase panas jer...tekak pun panas...
kepala dah mcm poning jer.....
tak pe la..........
layanzzzz pic kat bawah ni.....
..........zazsssssss...........

ni sebahagian kwn2 Niena kat childcare
pic2 ni semua...Niena yg ambil.....
n3 yg lepas...Ninie ade cite pasal Niena
gi dancing kan......
lepas abisss acara tu...tcher dia bawa
Niena ke childcare semula.....
so...mase yg terluang tu dia wat keje ni...
klu ikutkan...byk lg pic dlm camera tu.....
tp papa dia dah delete.....
bkn takat pic2 jer...video pun ade.....
tah pe2 jer pic yg dia ambil.....
kat rmh pun sama.....
pantang dpt camera kat tangan dia
mcm2 la pic yg dia ambil nyer....
klu tak caya..........
tgk la sebahagian pic nyer kat bawah ni
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
see

kan dah ckp..........
macam2 ada.....
..............ini sebahagian sahaja..........

02 November 2009

xtvt Niena

ari sabtu, Niena & friends ade wat persembahan
kat Sek Ren Keb Taman Pelangi Indah
anjuran Kelab Nuri - Bank Rakyat Kota Tinggi
sempena pertandingan mewarna kat situ
tapi Mama & Papa tak dpt join sekali
mula2 tu Niena tak nak gi
sbb Mama & Papa tak de
puas juga la pujuk dia.....
bawa gi round2 kat sek tu.....
suruh dia tgk sek tu dulu
pastu terus antar kat childcare
kat childcare pun muka nyer monyok jer
masa wat rehearsal pun tak semangat jer
tp lepas teacher dia pujuk
baru la ok......
Ninie pun...tinggalkan Niena.....
sblum tu...pesan kat teacher dia suruh
ambilkan pic masa dia org dance.....
bg la camera kat teacher dia...
tp sekeping jer pic yg ade
tu yg kat atas tu.......
rupa2 nyer teacher dia ambil video
kalau nak tgk.....kat bawah ni....
tarian nyer masih sama dgn
tarian masa kat JJ ari tu.....
pakaian pun masih sama.....
yg tak sama.....cuma bunga kat kepala Niena tu jer.....

video

ptg tu masa Ninie ambil Niena kat childcare
dia boleh cakap
"Mama...best...!!!! ngapa Mama tak dtg?
best tau.....ramai org kat situ tadi....
Niena suke la..........Niena dpt present.....
Mama tgk la ni...mcm2 ade tau....."
tgk tu.....pagi tadi buat muka seposen...
tak nak dancing konon........
bile dah jumpa dgn kwn2..........
isk.....isk.....isk.....



30 Oktober 2009

Site.....




salah satu site yg Ninie gi minggu ni.......
Tmn Eco Setia Garden, Gelang Patah
kaw perumahan baru
biasanya...kalau gi kaw baru mcm ni.....
mmg memenatkan.........
tgk la struktur jln nyer..........
yg dah bertar tu...ok la.....
tp....yg masih berbatu2........
melompat2 kembara tu..........
tu yg membuatkan tak de mood nak update blog
ye la kan...sampai office dah penat.....
nak kena download fail lagi.....
nak kena update kat system lagi.....
nak update report lagi.....
langsung hilang idea........
(opsssss...........keje biar ikhlassss.............)
kejap nyer dah ari Jumaat kan..........
esok dah ujung minggu...pastu dah ari minggu
kendian dah ari isnin.......
dah masuk bln baru.....November.....
isk.....isk....dah nak ujung tahun.............
kejap jer masa berlalu.....
tadi dpt sms dr kwn sek "Leen"
dia bagitau ttg reunion sek
Leen suruh search - Sri Mersing Alumni
tp sampai sekarang masih tak dpt search lagi.....
geram nyer............excite sgt tau........
anyone help me........!!!!!!!!!



Busy ker..........???

gambar sekadar hiasan
salam semua.....
dah dekat seminggu tak update blog ni
dah berhabuk...hampir2 nak bersawang.....
seminggu yg penuh beremosi..........
busy..........busy ker......?????
mmg busy...........
almaklum la...nak kejar target..........
(ye la tu........)
kerja kena ikhlas..........
ikhlas tu dtg nyer dr hati..........
(peringatan tuk diri sendiri.....)




23 Oktober 2009

Short Trip - 2d1n

percutian pendek 2 hari 1 malam
di.................Hotel Mutiara..............
Johor Bahru
ha...ha...ha...kelakarkan........
org JB gi cuti kat JB jgk
segala kos nyer adalah free.....
sbb kami adalah ahli kelab Mutiara
so...rugi klu tak ambil...
tarikh tamat tempoh nyer dah nak hampir
kite org gi mase cuti deepavali ari tu

kat lobby hotel
tgh tunggu papa uruskan check in


dinner
mcm2 adaa..........
nasi goreng, mee hoon goreng, sayur2an, sotong, udang,
ayam, daging, kambing, ikan (ni semua lauk pauk le),
mushroom soup, chicken soup, salad, pasta,
pelbagai jenis dessert & mcm2 lg la.......
suke le bdk ni dpt mkn mcm2 mknan
ice cream paling dia suke
mcm2 jenis dicampur2

pantang nampak camera
mcm2 aksi.....
kat lobby hotel tu ade lukisan kolem
gambar burung merak...cantik...
hanya org yg pakar aje dpt buat kolem ni...

ni plk b'day cake utk mama
kek yg ke-2 utk th ni
nyum.....nyum......

yg ni plk tgh boring.....
time ni kite org tinggal berdua...papa tak de
gi open house......
kami berdua dah tak larat nak isi perut lg
kenyang sesangat.......
kat bwh tdi dah mkn mcm2
bile dah masuk bilik
tak tau plk nak wat ape..........
tu yg ambil pic sendiri tu...........
nak jln2 kat bwh...dah penat....
seronok jg bile tido kat hotel sesekali ni.....
lari dr suasana rmh.....
relex jer..........
tp...Niena amat terkilan sbb tak dpt mandi kolam
swimming pool kat situ utk dewasa shj
& utk bdk2 yg dah pandai swimming
sbb nyer.....swimming pool tu dalam......
Niena takuttttt.........
lagi pun boya nyer tertinggal kat rmh.....
tak pe la dik..........
lain kali kite gi swimming pulak ye.........




22 Oktober 2009

Cite ari ahad -18/10

dah dekat seminggu cite ni.....
baru nak update.....
ari ni dah khamis...esok ttu la jumaat...
cepat nyer masa berlalu.....
tak terkejar..........

musim org kawin dah bermula......
terlupa la plk nama pengantin ni......
pengantin lelaki tu kwn hb
btmpt di Tmn Sri Pulai
lauk pauk nyer sedap2 belaka.....
terutama kambing masak merah (kambing lg)
.....Ninie mmg suka mkn lauk ni.......
asal nyer dulu...tak suke & tak penah mkn kambing...
baru 2th kebelakang ni mula suke......
sapa2 yg tak suke mkn kambing tu.....
cuba2 la rase.....sekali mkn...pasti nak lg......

foto kami berdua pasti ade.........
Niena klu gi mane2 kenduri kahwin.....
mesti nak bunga mangga tu......
wat bersepah kat rmh jer......

tp...papa suke layan dia..........
tu yg dia pantang nampak.............

lepas gi kenduri kawin...gi open house plk...
ni last syawal..........
klu nampak baby......suke sgt nak pegang
Niena siap suruh bwa balik lagi......

"mane boleh sayang, ni anak orang"
tq 2 Ju & Co
mknan yg dihidangkan mmg sedap2 belaka
soto, satey, laksa, kambing bakar (lagi......),
lauk pauk pelbagai jenis & mcm2 lg le....
yg ninie suke air honeydew.......
best sgt........
syawal telah menutup tirai nyer......
InsyAllah......panjang umur

jumpa lg th dpn.......



21 Oktober 2009

Selamat Pengantin Baru - 17/10

sempena cuti deepavali
ramai jg yg ambil kesempatan utk buat kenduri kawin
ni cite deepavali ari tu...baru nak update.....
kami ade terima 2 jemputan.....

pengantin pertama - Kg Sg Tiram
tahniah utk Fitri + Myn
wpun majlis nyer sederhana jer..........
tp amat meriah......
siap ade ghazal secara live lg
mknan nyer pula mcm open house..........
ade nasi beriani, laksa johor, tapai pulut, tahu panasss,
kuih mueh, buah2an, yg paling bestttt
ade kambing masak merah (my favorite tu.....)

pengantin kedua - dewan Tmn Perling
tahniah buat Hafiz + Elyani
konsep yg ni pula perkahwinan dlm taman
mmg meriah & mewah..........
mknan nyer pula style hotel..........
tp Ninie dah tak leh mkn sbb kekenyangan
cuma ambil kueh mueh + air
nampak tak souvenir kat atas tu
cute kan.....bear tu dlm glass.....
comey jer.....



18 Oktober 2009

Hepi Deepavali

hepi deepavali..........
wpun lewat sehari.....nak jg wish..........
kite kan satu Malaysia..........
ari ni bersiaran langsung dr Hotel Mutiara JB
sakit ati dgn tenet ni smlm..........
smpi kol 12.30 tgh mlm masih tak leh guna
pagi ni baru ok...........
tu yg baru dpt masukkan n3 ni..........
teringat kat kwn2 sek yg menyambut deepavali
tah kat mana dia org ni semua.....
seronok nyer time sek dulu2 kan.......
windu nyer kat kwn2.........
mase sek dulu...bila time deepavali
kami akan gi raye kat rmh kwn2
bkn setakat deepavali jer...th baru cina pun sama
eee...............seronok nyer.......
kalau la dpt diundurkan mase..............

16 Oktober 2009

Baby Irfan


ari tu gi tgk kwn yg dah bersalin
seminggu sblum puasa
Mas dpt baby boy..........
seronokkan...........
geram tgk baby tu..............
bila la Niena nak dpt adik.......??????
kite org ni sbnrnye gi 2 dlm 1
ek eh.....mcm kopi plk........
ye la.....tgk baby @ raye skali........
sempat plk Mas masak utk kite org
nasi, ikan sambal, kacang masak lemak,
karipap & kuih raye........
w/pun Ninie puasa..............
dpt tapau lak tu......
Alhamdulillah.......tq Mas...........
buka posa ptg tu...mkn mknan
yg Mas tapaukan.....
sedap sungguh masakan Mas........
balik rmh ptg tu.....
tunjuk kat Niena pic baby Irfan.....
punye la marah si Niena
sbb gi tgk baby tak ajak dia......