02 Julai 2009

Melaka - day 1

smlm kan kite org balik muar.....
so.....ari ni gi............
Melaka bandaraya warisan dunia (nama baru)
plan asal nak gi melaka sbnrnye masa cuti sek aritu
tp.......Ninie kena gi training..........
jd ini la masa nyer.........
cuti2 Malaysia di Melaka
..........layanzzz..........
masa sampai pg tu lengang jer..........

kat Menara Taming Sari pun tak ramai org
tp..........bile dah kul 12pm...........
mak ai..........parking punye la penuh
sesak sgt kat sini.....dgn cuaca yg panas terik........

ni semua pic masa kat atas Menara Taming Sari
boleh nampak persekitaraan bdr Melaka

dpt naik bas double decker
bas ni ronda2 bdr Melaka.............
best gak sbb tak pernah naik bas double decker ni.....

ronda2 kat bdr Hilir..........
penat sbnrnye sbb panas terik
Niena plk dah merengek2 kepenatan..........
masuk kejap kat Dataran Pahlawan utk sejukkan bdn.....
sambil survey2 herga brg2...........

ni la tmpt kite org landing..........
Hotel Seri Malaysia, Ayer Keroh, Melaka
terletak bersebelahan dgn Mini Malaysia
berhampiran Zoo, Tmn Buaya, Tmn Botanikal, Tmn Rama2
dan bermacam2 tmn lagi la...........
yg paling Ninie suke bila gi Melaka ni..........
mesti nak mkn nasi ayam bebola........
kat JB tak de tau.....dah merata cari.....tak jumpa lg
nasi ayam tu dikepal2 jd mcm bebola
mcm pic kat atas tue.........
bile tgk.....mmg mcm tak cukup jer.....
sbb 5 biji jer kan.....tp bila dah mkn.......
baru tau cukup @ tidak........
lupa plk nak bgthu.....kdi nasi ayam ni terletak di.......
Melaka Sentral.........tmpt bas tue (bus station)
Niena bila dah nampak swimming pool ape lg..................
Ninie malas nak gi......snap pic dr dpn pintu bilik jer.....
penat sbb jln seharian..........
nasib baik bilik dpn pool jer.........
tgk la aksi2 Niena tue bila dgn papa.........
klu nak tau.....Niena ni anak manja papa.......
papa pun selalu turut kehendak Niena......
Niena tak kisah pun klu mama dia tak de............
yg penting papa ade............

4 ulasan:

mamadanish78 berkata...

hari apa ninie g melaka tu??
mamaD g hari ahad..
masa naik menara tu pun..dah tengahari dah...mmg tengah panas....lom ada rezeki la nak jumpa...alaaa..kita dekat jek...klu nak jumpa ..bila2 pun bole kan...cuma kenal tak kenal je la...wakakaa

ninie's corner berkata...

ninie naik menara ari sabtu.....tp ari ahad masih still kat melaka lg.....mamaD buat la something utk blogger2 berjumpa.....mamaD kan rajin.....ttu gempak.........kan.......

Mama Qaseh berkata...

Hamboiii sonok yea Kak Ninine dn MamaD bjalan sakan kt Melaka tue..ni yg jeless nie..
Kita sokong jga kalu Mama D anjurkan gathering tuk para bloggers d JB ni kan

mamadanish78 berkata...

huwahuwawaaaa...
nak buat gath mmg best...teruja..
tp nak harapkan mamaD yg anjurkan???wakakaaa
tak pandai la...takde pengalaman pun...nak join ok lah..
so,sapa yg nak buat ni??cepat!!!2 pikir...wakakaaaa