02 Oktober 2009

Raye..........

setiap kali tiba ari raye.....
tak sah klu tak main mercun
klu tidak.....sunyi sepi jer kg ayer merah ni.....
(klu tak caya, tgk kat blog anie)
oleh krna mlm raye Ninie tak sihat
so tak byk la pic..........
pic di pagi syawal pun tak de.....
pagi tu Ninie demam + merajuk
so tak de mood langsung
dok terperap dlm bilik jer..........
dah 2 th berturut2 dugaan dtg time 1st syawal
th lepas kena chicken pox..........
lg le tak kuar rmh langsung.........
raye ke2
pun tak gi beraye
tp kuar gi shopping..........
sbb nyer...Niena pecahkan balang kuih nenek.....
(sorry acik anie.....)
satu msg cari balang yg sama.....
tak jg jumpa..........
(tak tau acik anie beli balang tu kat mane)
last2 abg kate beli set baru jer la.....
bkn 1 set...tp 2 set.....
(utk rmh Ninie sekali le.....)

pastu abg antar Ninie gi wat rambut

tgk.....dia yg suruh Ninie dandan mcm2 tau.....

dgn Niena skali dia suruh cuci rambut.....

..........see..........

sbnr nyer...boring sbb tunggu acik anie..........
tak sampai2..........
rupe2 nyer di singgah Bp dulu..........
patut mlm baru sampai.....
raye ke3
baru le gi beraya kat rmh pakcik makcik
tu pun sbb ptg tu nak balik kg hubby
& acik anie nak raye sama
oleh krn ma & abah sekg.....
so rmh adik-beradik mereka kat situ2 jer.....
senang gi raye...skali jln dah abisss..........
(tp adik-beradik ma ramai yg ddk luar Jhr)
pic kat atas tu...kat rmh adik abah
kite org panggil dia Jang (anjang)
kebetulan Cu & family pun ade sama
(adik abah yg bongsu)
nampak la meriah sikit pic tu..........
lepas tu gi raye kat rmh kwn Ninie
tp lupa plk nak bgmbr sama.....
alamak Liza.....lain kali kite posing2 ye.....
bkn senang nak dpt jmpa Liza
sbb dia tinggal kat N9
selalu klu balik kg jarang berjumpa.....
ptg tu dlm kol 6
kite org berangkat ke kg papa pula.....
nampak tak pic yg tgh2 tu.....
konon2 nak ambil berkat la tu.....
tu baby sepupu Ninie
Adi + Miera = Muhammad Izat Ishraf
suke sgt tau..........
raye ke4 kat rmh MIL
tak raye kemana2 pun.....ari ujan.....
lg pun abg ipar & adik ipar nak balik dah.....
sbb dia org sambut raye kat sini.....
raye ke5
gi rmh abg hubby yg sulung
lama jg kite org kat situ dr kol 11 - 4pm
pun sbb tunggu kak uda yg tak sampai2
rupe2 nyer dia singgah rmh atok kat muar.....
sabo je la..........
tp lauk tghari tu mmg sodap
kak long mmg pandai masak........
papa & Niena btmbh2 nasi + lauk
ingat nak gi rmh Ngah (abg hubby no 2)
dia org plk tak de.....
gi bercoti ke PD
lain plk peten nyer ye..........
pic kat atas ni sbb kite org dah boring.....
dlm kete otw nak balik JB
ingat nak singgah rmh Tok Cu kat Sg Sayong
pun tak de org......
sunyi sepi jer...tingkap pun bttp rapat...
so kite org pun trus je balik rmh.....




2 ulasan:

CuTeMiUt78 berkata...

wah.. meriah gitu.. suasana raya2

Mama Qaseh berkata...

Padat tul jadual msa raya ri tu kan..Best jmpa sanak saudara kan..meriah ker tgk